MAC i UNICEF udruženo za poboljšanje mentalnog zdravlja mladih

Najveća regionalna manifestacija dodele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC)powered by MaxBet u organizaciji Skymusic-a, po treći put se održava 25. i 26. januara u Štark Areni. Nastupi predstavnika muzičke elite pop, alternativne pop, rock, rap/hip-hop, world music i narodne muzike pokoriće MAC scenu prvog dana, dok su nastupi najvećih muzičkih idola trap, drill, balkan drill urban pop i pop-folk muzike rezervisani za drugi dan ceremonije. Kao i u prethodnim izdanjima, i MAC 2023 realizuje se u saradnji sa UNICEF-om, ove godine za  program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“.

Kako je saopšteno iz Skymusic-a, jedina kategorija u kojoj će se glasanje obavljati putem SMS-a je ALBUM, a sav prihod biće preusmeren UNICEF-u za ovu svrhu.

„Pored nemerljivog doprinosa razvoju muzičke industrije regiona, uz afirmisanje izuzetnosti, saradnje, tolerancije i različitosti, želeli smo da iskoristimo snagu koju imamo i svojim angažmanom pomognemo pri podizanju svesti kada su u pitanju neki od aktuelnih problema koji pogađaju mlađu populaciju. Naš partner je od samog početka bio UNICEF, a ove godine usmereni smo na mentalno zdravlje mladih. To je tema koja je s pandemijom još više aktuelizovana, i pred kojom ne smemo da zatvaramo oči. Drago mi je da Skymusic i MAC aktivno mogu da učestvuju u poboljšanju kvaliteta života mladih, zato smo odlučili da sav prihod od SMS glasova preusmerimo UNICEF-u, sa kojim imamo odličnu saradnju, još od prvog izdanja ceremonije“ – rekao je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusic-a.  

„Zadovoljstvo nam je da nastavimo saradnju sa Music Awards Ceremony (MAC) i Skymusic-om. Ove godine, naša saradnja se fokusira na podršku programu „Unapredjenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. Veoma je važno da ovako veliki i značajni događaji imaju i aspekt humanosti. Ogromna medijska pažnja koju ovajdogađaj imai impozantan broj učesnika omogućavaju da humani aspekt događaja skrene pažnju šire javnosti na neke od važnih problema sa kojima se suočavaju deca i mladi, kao i da se finansijski pomogne u rešavaju tih problema“, izjavila je Dejana Kostadinova,direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Glasanje za nominacije u čak20 kategorija obavlja se online, putem zvaničnog YouTube kanala manifestacije i potpuno je besplatno, a uskoro kreće i glasanje na sajtu MAC-a. Izuzetak je kategorija ALBUM, za koju se glasa isključivo putem SMS poruke. Poruka se može poslati na broj 9009 po ceni od200 dinarai važi za sve mreže.Ovo je jedina kategorija za koju ne postoji ograničen broj glasova.

Podsetimo, MAC ceremonija je tokom svoja prethodna dva izdanja – 2019. i 2020. godine, okupila preko 450 poznatih iz celog regiona i bila je emitovana na čak sedam TV stanica sa nacionalnom frekvencijom u šest država, i to u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

MAC je za veoma kratko vreme prerastao u najveći i najprestižniji muzički događaj na ovim prostorima, o čemu svedoči čak 7 međunarodnih nagrada „Best Musical Event“, „Best Ceremony“, „Best European Event“, „Excellence in Brand Strategy and Creation“, „Set Design Supplier“, „Audiovisual Supplier“ i „Live Show“.